Проф. Георги Рачев коментира пред БНР жегите, засегнали целия свят. Това

...
Проф. Георги Рачев коментира пред БНР жегите, засегнали целия свят. Това
Коментари Харесай

Проф. Рачев: За съжаление не можем да предвидим какво ще последва след тези горещини

Проф. Георги Рачев разяснява пред БНР жегите, засегнали целия свят. 

Това е " новото обикновено ", разяснява климатологът.

Не сме очевидци на нещо невиждано или невиждано, защото температурите дълготрайно се покачват през последните години. Това събитие нараства редом с активността на индивида, уточни той.

Доц. Рачев предизвестява, че най-тревожното е неналичието на исторически аналози, които да ни оказват помощ да предскажем какво ще последва след време.

Климатологът разяснява и други метеорологични феномени, които се демонстрират постоянно в Европа. Подобни краткотрайни обстановки, като мощния вятър и студените фронтове, не са нещо извънредно ново. Той напомни случаи на наводнения и произшествия, които са се случвали през годините. Наблюдава се смяна в някои характерности на тези феномени, като да вземем за пример съсредоточаването на летните превалявания в по-малко дни, само че с по-голям интензитет и размер.

Според него е явно, че климатът не е стационарно събитие, което акцентира значимостта на продължаващите научни проучвания и наблюдения в региона на метеорологията.

За идните дни доцент Рачев сподели, че се чака стопляне в четвъртък сутринта след малко захлаждане през нощта. През август месец се обрисува топло време, само че не се плануват продължителни интервали с температури към 40 градуса.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР